jag äger inga nycklar

Allmänt
Jag är en nyckellös person. Sanningen är att jag varken äger någon fysisk eller psykisk nyckel - ingen husnyckel, ingen bilnyckel, ingen kärleksnyckel, ingen cykelnyckel eller skift/skruvnyckel. Jag har inte tänkt förklara nycklars funktion, men det går mig inte passé att begrunda vad nycklar möjliggör. Kanske är det just därför ingen anförtrott mig en nyckel? 
 
Husnyckel är något de flesta ungdomar har, dock inte jag. Håkan håller sitt Höga Tege (hemadress om ni vill bli brevvänner) högt och Håkan skulle säkerligen hellre överlåta Stefan Löfvén mäklarfirman än låta mig ansvara för husets säkerhet - och då är jag snäll. 
 
Bilnyckel är få förunnat att äga i min ålder och sannolikheten för att jag skulle äga en inom en snar framtid är osannolikt. Utsikterna för att Håkan skulle förse mig med en bilnyckel blev i november otänkbart. Den första snön föll och slasket utbredde sig över landsvägen. Det slog mig inte förrän jag befann mig på en åker att sommardäcken var på, något som inte var en godtagbar ursäkt för Håkan. I Håkans fall resulterade min nyfunna erfarenhet av att plöja åkrar med personbil i en dyr självrisk och försämrade försäkringsvillkor, i Richards fall resulterade det i ett krossat förtroende och besvikelse från Håkan. Håkan har sedan dess haft svårt att lämna över något till mig, oavsett om det gäller fjärrkontrollen eller mjölken vid matbordets hörn. 
 
Kärleknyckel, behöver jag ens? Det närmaste jag kommit till att få nyckeln till någons hjärta var i Åre när jag fick erfara norska jenters benägenhet att träffa solar plexus. Kärleksnyckeln är egentligen den enda nyckeln som jag kan förklara utan att nämna Håkan. Fan, nu nämnde jag honom ändå. Nej, men utan att bli för personlig tycker jag kärlek är krångligt. 
 
Sammanfattningsvis är nycklar något som hamnar i den betryggandes händer. Bevisligen är jag inte tillräckligt betryggande, varken när det gäller något så enkelt som en husnyckel eller nyckeln till någons hjärta. Sannolikt är epitetet ''nyckfulla'' Richard det närmaste jag kommer en nyckel framöver. 
 
Förlåt, 
Richard
Ingen har kommenterat än bli den första!